Terug naar zoekresultaten

Cursus Restauratieve uitdagingen bij endodontisch behandelde tanden

Cursus Restauratieve uitdagingen bij endodontisch behandelde tanden

Dinsdag 14 januari 2014 - Postillion Utrecht Bunnik

Sector:
Tandheelkunde
Specialisatie:
Tandarts
Locatie:
Utrecht/Bunnik, Utrecht
Datum:
14-1-2014
8 locaties verspreid over het land • Avondcursus door dr. Filip Keulemans • Bestemd voor tandartsen algemeen practicus • 2 KRT punten

De online inschrijving is gesloten, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt voor beschikbaarheid bellen met onze klantenservice op 030-638 36 38. Vervolgens kunt u zich ter plekke aanmelden bij de registratiebalie om 19.00 uur. Postillion Hotel Bunnik (aan de A12 – afrit 19 Bunnik), Kosterijland 8, 3981 AJ BUNNIK, Telefoon: (030) 656 92 22. De routebeschrijving naar Postillion Hotel Bunnik vindt u hier.


Restauratieve uitdagingen bij endodontisch behandelde tanden

De meerwaarde van een adhesieve aanpak

Het duurzaam restaureren van endodontisch behandelde gebitselementen blijft anno 2013 nog steeds een uitdaging. De trias ‘endo-opbouw-kroon’ wordt vaak als evidente behandeloptie aan de patiënt voorgesteld. De laatste jaren kent de adhesieve tandheelkunde een steile opmars, ook bij de opbouw van endodontisch behandelde gebitselementen. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden om spaarzamer om te gaan met het resterende worteldentine. Het is de vraag of een endodontisch behandeld element moet worden voorzien van een kroon en er steeds gebruik dient te worden gemaakt van stiften.

Is het misschien niet beter de tandkroon te herstellen op een weefselbesparende manier door middel van adhesieve restauraties? Voor het herstellen van avitale gebitselementen met behulp van hedendaagse adhesieve restauraties kan men gebruikmaken van een scala aan tandkleurige materialen, die worden geselecteerd aan de hand van biomimetische principes, zowel volgens directe, semidirecte als indirecte technieken. Materiaalkeuze levert dan ook een belangrijke bijdrage aan het succesvol restaureren van endodontische behandelde gebitselementen. Als er uiteindelijk dan toch een kroon nodig blijkt, is het de vraag of dit met een gegoten stiftopbouw dient te gebeuren, of dat het beter is gebruik te maken van gekleefde vezelstiften in combinatie met specifieke kunstharsopbouwen (core build-up materiaal).

Tijdens deze nascholing leert u:

1. een op biomimetische en adhesieve principes gebaseerde behandelkeuze (directe versus indirecte restauraties, inlay/onlay/overlay/kroon) te maken;

2. een verantwoorde en gefundeerde materiaalkeuze te maken;

3. een endodontisch behandeld gebitselement op een voorspelbare manier op te bouwen met een vezelstift door gebruik te maken van een 1-staps zelfetsend adhesiefsysteem. 

Data en locaties

De cursus 'Restauratieve uitdagingen bij endodontisch behandelde tanden' vindt plaats op de volgende data:

Dinsdag 5 november 2013 - Hotel Casa 400 Amsterdam
Maandag 11 november 2013 -
Hampshire Hotel Plaza
Maandag 2 december 2013 -
Hotel Rotterdam Blijdorp
Maandag 9 december 2013 -
Hampshire Hotel Lumen Zwolle
Dinsdag 14 januari 2014 -
Postillion Utrecht / Bunnik
Woensdag 22 januari 2014 -
Van der Valk Hotel Duiven A12 Arnhem
Woensdag 29 januari 2014 -
Van der Valk Princeville Breda
Woensdag 5 februari 2014 -
Van der Valk Hotel Eindhoven

 

 

Kosten

De kosten voor deelname aan de regionale nascholing 'Restauratieve uitdagingen bij endodontisch behandelde tanden' bedragen € 165,- per persoon (incl. 21% BTW). Dit bedrag is inclusief koffie/thee en een broodbuffet.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven via de "inschrijfknop". Na inschrijving voor de nascholing ontvangt u een schriftelijke bevestiging en separaat een factuur. Ongeveer twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u verdere informatie per e-mail. Registratie gebeurt op volgorde van binnenkomst. Deelnemers die niet meer geplaatst kunnen worden, ontvangen bericht.

Verhinderd?

Annulering dient uitsluitend schriftelijk te gebeuren. Bij annulering tot uiterlijk twee weken voor de desbetreffende cursusdatum wordt € 50,- per persoon aan administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum kunnen wij geen restitutie verlenen. Vervanging van de deelnemer is uiteraard altijd mogelijk.

Ook interessant voor u

Wilt u meer weten over de adhesieve stiftopbouw? Kijk dan vanuit huis naar de (live) web-tv uitzending door dr. Filip Keulemans op 12 december 2013 om 20.30 uur. Meer informatie vindt u hier.

Inlichtingen

Bohn Stafleu van Loghum
Cursussen & Congressen
T: 030 638 36 38
F: 030 638 39 90
E: congressen@bsl.nl
www.bsl.nl/cuco

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

Doelgroep

De nascholing 'Restauratieve uitdagingen bij endodontisch behandelde tanden' is bestemd voor:

  • Tandartsen

Docent

Dr. Filip Keulemans promoveerde in 2010 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift getiteld “Exploring the limitations of fibre-reinforced composite fixed dental prostheses” (promotor: prof. dr. Albert Feilzer). Van 2000 tot 2012 heeft hij een deeltijd privépraktijk gehad met speciale interesse voor adhesieve en restauratieve tandheelkunde. Van 2000 tot 2004 was hij deeltijdassistent restauratieve tandheelkunde en kroon-en-brugwerk aan de VUB. Van 2005 tot 2009 was hij onderzoeker op de afdeling Tandheelkundige Materiaalwetenschappen van het ACTA. Op dit moment is hij voltijds assistent professor op de afdeling Restauratieve Tandheelkunde en Endodontologie aan de Universiteit Gent waar hij verantwoordelijk is voor het onderwijs tandheelkundige materiaalwetenschappen en de preklinische opleiding restauratieve tandheelkunde. Zijn onderzoeksinteresse situeert zich op het vlak van de tandheelkundige materialen (karakterisering, evaluatie en ontwikkelen van vezelversterkte composieten) en de adhesieve tandheelkunde (biomimetisch restaureren van natuurlijke tanden).

 

Programma

19.00 uur     Ontvangst met broodjes, koffie, thee

19.30 uur     Start cursus

20.45 uur     Pauze

21.05 uur     Vervolg cursus

22.00 uur     Einde cursus

Scholingspunten

Deelname aan deze nascholing levert u 2 KRT punten op. Deze punten worden automatisch bijgeschreven in het register.

Login