Terug naar zoekresultaten

Esthetische Composiet en Porseleinen Restauraties

Esthetische Composiet en Porseleinen Restauraties

Dinsdag 3 juli 2012, Zwolle

Sector:
Tandheelkunde
Specialisatie:
Tandarts
Locatie:
Zwolle, Overijssel
Datum:
3-7-2012
Regionale nascholing in mei/juni/juli door Marco Gresnigt: stap voor stap behandelingen en klinische voorbeelden - tips en trucs voor mooi en duurzaam eindresultaat - wetenschappelijke onderbouwing voor de materiaalkeuze

Voor het vervaardigen van restauraties kan men kiezen uit twee verschillende materialen; composiet en porselein. Enkele voordelen van composiet zijn dat er minimaal beslepen hoeft te worden en dat het te repareren is. Om een natuurlijke uitstraling te verkrijgen kan gebruik worden gemaakt van het multi-layer systeem opdat translucentie, opalecentie en effecten kunnen worden aangebracht. Een andere manier, om op relatief eenvoudige wijze een composiet facing te vervaardigen, is het componeer systeem.

Voor porseleinen restauraties hoeft men tegenwoordig niet of nauwelijks meer te prepareren. Volledige omslijpingen worden dan ook alleen nog geïndiceerd wanneer een kroon vervangen moet worden. Om de partiële restauratie tot een succes te maken is het van belang dat de adhesieve technieken goed worden toegepast. Enkele vragen die deze avond beantwoord worden zijn: kunnen we deze indirecte restauraties eigenlijk over de bestaande restauraties cementeren en wat kan een immediate dentin sealing (IDS) voor ons betekenen? Naast veel klinische voorbeelden en stap voor stap behandelingen zal ook de wetenschappelijke kant worden belicht. Wat zijn belangrijke punten om naast een mooi ook een duurzaam eindresultaat te verkrijgen?

Datum en locaties

De nascholing 'Esthetische Composiet en Porseleinen Restauraties' vindt plaats op de volgende data:

Maandag 14 mei  - Weert
Dinsdag 15 mei - Groningen
Woensdag 30 mei - Breda
Donderdag 31 mei - Rotterdam
Maandag 4 juni - Amsterdam
Dinsdag 5 juni - Utrecht
Maandag 2 juli - Arnhem
Dinsdag 3 juli – Zwolle
 

 

Kosten

De kosten voor deelname aan de regionale nascholing 'Esthetische Composiet en Porseleinen Restauraties' bedragen € 159,- per persoon (incl. BTW). Dit bedrag is inclusief koffie/thee en een broodbuffet.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven via de roze "inschrijfknop". Na inschrijving voor de nascholing ontvangt u een schriftelijke bevestiging en separaat een factuur. Ongeveer twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u verdere informatie per e-mail. Registratie gebeurt op volgorde van binnenkomst. Deelnemers die niet meer geplaatst kunnen worden, ontvangen bericht.

Verhinderd?

Annulering dient uitsluitend schriftelijk te gebeuren. Bij annulering tot uiterlijk twee weken voor de desbetreffende cursusdatum wordt € 35,- per persoon aan administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum kunnen wij geen restitutie verlenen. Vervanging van de deelnemer is uiteraard altijd mogelijk.

Inlichtingen

Bohn Stafleu van Loghum
Cursussen & Congressen
T: 030 638 36 38
F: 030 638 39 90
E: congressen@bsl.nl
www.bsl.nl/cuco

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Doelgroep

De nascholing 'Esthetische Composiet en Porseleinen Restauraties' is bestemd voor:

  • Tandartsen

Docent

Marco Gresnigt is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2012 is hij gepromoveerd op de adhesieve bevestiging van facings. Naast zijn werk in de algemene praktijk is hij thans werkzaam op de universiteit van Groningen waar zijn onderzoeken gericht zijn op het gebied van de restauratieve tandheelkunde en hij doceert op de studenten kliniek. Naast de publicaties in internationale tijdschriften publiceert Marco ook regelmatig in het tijdschrift Tandartspraktijk. Marco geeft zowel nationaal als internationaal lezingen op het gebied van esthetische en adhesieve tandheelkunde.

 

 

Programma

19.00 uur     Ontvangst met broodjes, koffie, thee

19.30 uur     Start cursus

20.45 uur     Pauze

21.05 uur     Vervolg cursus

22.00 uur     Einde cursus

 

Accreditatie en deelnamecertificaat

Deelname aan deze nascholing levert u 2 geaccrediteerde KRT punten op. Deze punten worden automatisch bijgeschreven in het register.

Login