Terug naar zoekresultaten

Symposium De Knie | Samenvatting en vertaalslag van 2 evidence statements

Symposium De Knie | Samenvatting en vertaalslag van 2 evidence statements

Vrijdag 4 december 2015, Beatrixgebouw Utrecht

Sector:
Paramedisch
Specialisatie:
Fysiotherapie
Locatie:
Utrecht, Utrecht
Datum:
4-12-2015
Tijdens dit symposium worden de Evidence Statements (ES) 'Acute knie' en 'Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie' voor u samengevat en toegelicht en is er volop ruimte voor de praktische vertaalslag met de experts die nauw betrokken waren bij het tot stand komen van deze ES.

Online inschrijven voor het symposium De Knie is niet meer mogelijk. U kunt zich op 4 december nog wel ter plekke bij de congreslocatie (Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht, 1e verdieping) aanmelden.

 

Symposium De Knie
Samenvatting en vertaalslag van 2 evidence statements

Maar liefst 20% van alle sportblessures is aan de knie. Dit betekent alleen al in Nederland 860.000 knieblessures per jaar tijdens het sporten. Maar naast sport kan acuut knieletsel ook ontstaan bij gewone, dagelijkse handelingen.

Knieblessures leiden eerder tot blijvende beperkingen dan blessures aan andere perifere gewrichten. Vaak wordt de juiste diagnose té laat gesteld en worden ook adequate behandeling en begeleiding daarmee ook te laat gestart. Zo doet een sporter met een knieletsel er gemiddeld 4 bezoeken, 4 verschillende artsen, 3 werkdiagnosen en in totaal 6 weken over voordat de juiste diagnose eindelijk is gesteld.

Van de 350.000 knieblessures die in aanmerking kwamen voor medische behandeling werd meer dan 60% uitgevoerd door een fysiotherapeut met een totaal van 1,5 miljoen behandelingen. Door dit hoge aantal ziet u als fysiotherapeut knieletsel vaak in de dagelijkse praktijk. Belangrijk dus om goed op te hoogte te zijn van de beschikbare Evidence Statements (ES) te weten ‘Acute Knie’ (verschijnt naar verwachting in oktober) en ‘Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie' (van 2013).

Tijdens dit symposium worden beide statements voor u samengevat en toegelicht en is er volop ruimte voor de praktische vertaalslag met de experts die nauw betrokken waren bij het tot stand komen van deze ES.

Datum en locatie

Het symposium De Knie vindt plaats op vrijdag 4 december 2015 in het Beatrixgebouw (Jaarbeurs) in Utrecht. Deze locatie ligt op loopafstand van station Utrecht CS en is dus prima bereikbaar.

Kosten

De kosten voor deelname aan het symposium bedragen:

  • Regulier tarief: € 250,-
  • Abonnees BSL Fysiotherapeut Totaal: € 235,-
  • Studenten: € 99,- (vroegboekkorting niet van toepassing)
  • Mocht u zich in 2014 voor dit symposium hebben ingeschreven, dan heeft u een brief/e-mail met een gereduceerd tarief ontvangen.

Prijzen zijn inclusief btw, congresmateriaal, lunch en koffie/thee.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de blauwe knop boven (en onder) aan deze pagina. Na inschrijving voor het symposium ontvangt u een bevestiging en separaat een factuur. Ongeveer 10 dagen voorafgaand aan het symposium ontvangt u een routebeschrijving en verdere informatie. Registratie gebeurt op volgorde van binnenkomst. Deelnemers die niet meer geplaatst kunnen worden ontvangen bericht.

Verhinderd?

Wij accepteren alleen schriftelijke (per email) annuleringen. Bij annulering t/m 20 november 2015 wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Na 20 november 2015 kunnen wij geen restitutie verlenen. Vervanging van deelnemers is altijd mogelijk.

Informatiemarkt

Wilt u een stand op de informatiemarkt? Neem dan contact met ons op via adverteren@bsl.nl.

Meer informatie

Bohn Stafleu van Loghum
Cursussen & Congressen
T: 030 - 638 36 38
E: congressen@bsl.nl

Aanbevolen producten

 

Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie
De e-learningmodule “Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie” geeft fysiotherapeuten concrete handvatten in het totale behandelproces van een voorste-kruisbandreconstructie: van preoperatieve behandeling, orthopedische ingreep tot postoperatieve behandeling en terugkeer naar werk of sport.

Deze e-learning module is onderdeel van het abonnement BSL Fysiotherapeut Totaal.

     
  BSL Fysiotherapeut Totaal
Efficiënt bouwen aan uw vakkennis
• Online toegang tot > 60 boeken
• 2x per jaar geaccrediteerde WebTV-uitzending
• 4x per jaar geaccrediteerde E-learning
• 1x per jaar geaccrediteerd fysiotherapie congres
Online abonnement, € 150,- per jaar
     
  Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn
ISBN 9789031385867
prijs € 35,99
     
  Een nieuwe heup of knie
ISBN 9789031387991
Prijs € 19,99

  

Het symposium De Knie is bestemd voor:

  • algemeen fysiotherapeuten
  • sportfysiotherapeuten

Sprekers

 

Frans Brooijmans
Fysiotherapeut, MSc ., Fysiotherapie B&SIS, Eindhoven. Auteur ES Acute Knie. Promovendus Erasmus Universiteit Rotterdam, afdeling Huisartsgeneeskunde (WALK studie). Co-auteur van de ES VKB. 

 

  Dr. Robert van Cingel
Directeur Sport Medisch Centrum Papendal en voormalig lector musculoskeletale revalidatie Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
 

Dr. Wim Hullegie
Sportfysiotherapeut Fysiotherapie Hullegie&Richter, Consulent FysioHolland Twente en Directeur FysioGym Topsport te Enschede.
 

  Dr. Rob Janssen
Orthopedisch chirurg-traumatoloog, Orthopedisch Centrum Máxima, Eindhoven/Veldhoven.
 

Dr. A.F. Lenssen (Ton)
Dr. A.F. Lenssen (Ton) is fysiotherapeut gezondheidswetenschapper, en werkzaam als fysiotherapeut/onderzoeker in het Maastricht Universitair Medisch centrum, senior docent bij Zuyd hogeschool en SOMT. Meer dan 25 jaar ervaring als fysiotherapeut, met als focus behandeling van loopstoornissen/knieletsels. Gepromoveerd op de fysiotherapeutische begeleiding rondom implantatie van een totale knie prothese. (Co) auteur van meer dan 60 publicaties waaronder vele over knieletsels en richtlijnen enkel en knie. Ex-docent knierevalidatiecursussen van SWSF en later NPI.

Nicky Engelen-van Melick
Fysiotherapeut,  bewegingswetenschapper, Funqtio, Steyl. Daarnaast is zij bezig met lezingen en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van knierevalidatie bij KneeSearch. Eerste auteur van de ES VKB. Co-auteur van de ES acute knie.

  Dr. Camille Neeter
Fysiotherapeut, Neeter Fysiotherapie te Amsterdam, Bijman & Helsloot Fysiotherapie te Purmerend en Medicort te Naarden. Tevens is hij gast docent aan diverse fysiotherapie opleidingen en co-auteur van de ES VKB.

 

 

Programma

09.00uur   Ontvangst en registratie met koffie en thee
10.00uur   Opening door de dagvoorzitter
Dr. Robert van Cingel, directeur Sport Medisch Centrum Papendal.
10.05uur   Introductie casus ’Acute knie’
Dr. Robert van Cingel.
10.10uur   ES Acute Knie: wat staat er in?
Drs. Frans Brooijmans, fysiotherapeut, Fysiotherapie B&SIS, Eindhoven.
10.40uur   Acute Knie bij de orthopedisch chirurg
Dr. Rob Janssen, orthopedisch chirurg-traumatoloog, Orthopedisch Centrum Máxima, Eindhoven/Veldhoven.
11.00uur   ES Acute Knie: diagnostiek en aanbevelingen voor behandeling
Drs. Frans Brooijmans.
11.30uur   Koffiepauze
12.00uur   Bespreken casus ’Acute knie’: ‘hoe pakt u dit aan’
Dr. Robert van Cingel.
Dr. A.F. Lenssen, fysiotherapeut gezondheidswetenschapper, en werkzaam als fysiotherapeut/onderzoeker in het Maastricht Universitair Medisch centrum, senior docent bij Zuyd hogeschool en SOMT.
Dr. Wim Hullegie, Sportfysiotherapeut, Fysiotherapie Hullegie&Richter, Consulent FysioHolland Twente en Directeur FysioGym Topsport te Enschede.
12.25uur   Introductie casus ‘Voorste kruisband’
Dr. Robert van Cingel.
12.30uur   ES voorste kruisband na 2 jaar; wat gebeurt er in de praktijk?
Drs. Nicky Engelen-van Melick, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut i.o. en bewegingswetenschapper, Funqtio, Steyl.
Dr. Camille Neeter, fysiotherapeut, Neeter Fysiotherapie te Amsterdam, Bijman & Helsloot Fysiotherapie te Purmerend en Medicort te Naarden.
13.00uur   Lunch (met sprongtest)*
13.45uur   Bespreken casus ‘Voorste kruisband’: ‘hoe pakt u dit aan’ 
Dr. Robert van Cingel, dr. A.F. Lenssen en dr. Wim Hullegie.
14.10uur   Welke sporters lopen een risico op een VKB re-ruptuur?
Drs. Nicky Engelen-van Melick
Voorlopige resultaten uit prospectief cohortonderzoek. 
14.25uur   Praktische vertaalslag met panel
Met o.a. dr. Robert van Cingel, drs. Frans Brooijmans, drs. Nicky engelen-van Melick, dr. Camille Neeter, dr. A.F. Lenssen en dr. Wim Hullegie.
15.15uur   Einde programma

 * Sprongtesten

In kleine groepen gaat u onder leiding van Nicky Engelen-van Melick & Camille Neeter sprongtesten doen. Hiervoor ontvangt u een voucher.

Accreditatie

Accreditatie is door CKR/KNGF met 5 punten toegekend voor de register algemeen en sport. 

Login